Fiskosların baş tacı, beyaz yakalının kankası. Sabah kahvaltıdan önce, akşam yemekten sonra içilmesi doktor tavsiyesi. Zihnin en derinliklerine ulaşabildiği için, işe başlamadan evvel mutlaka içilesi.

“Bu ne ki şimdi” demiyorsan ve aklına ilk gelen şey “kahve” ise, evet sen de bizdensin. Bizler kim miyiz? Bizler kahve tiryakileriyiz. Kahve ile güne başlar, kahve ile günü bitiririz. Türkiye’nin yarısı Türklerin çoğunluğu böyledir. Bence sebebi kahvenin kökeninin Osmanlılara dayanması. Genimize işlemiş. O vakitlerde kahvenin Yemen'den gelmesi beklenirmiş. Şimdilerde, o kadar beklemeye gerek yok. Köşedeki kahve dükkanına gitmek yeterli. Yeterli mi? Değil, çünkü her kahve aynı kalitede değil. Aman n'olacak ki diyenler için önemli bir durum değil belki ama kahve "dünyası" haline gelmiş insanlar için bu çok büyük bir sorun.

İşte bu yüzden gerçek bir kahve dükkanı bulunca paylaşmadan edemiyorum.

Kozyatağı’nda apartmanların arasında saklanan “gerçek” kahve dükkanının adı CoffeeNutz Lab. Dükkana girer girmez, yoğun kahve kokusunu ciğerlerinize çekin. Şiddetle tavsiye edilir! İnsanı alıp Kolombiya’ya götürüyor.

CoffeeNutz Lab CoffeeNutz Lab
   

CoffeeNutz Lab, 2013 yılında kahve tiryakisi Ömer Aydın’ın 'iyi' kahvenin daha ulaşılabilir olması amacı ile kurulmuş. Ömer AYDIN, SCAE L1 Certified Roaster: Kahve Kavuruculuğu hakkında Specialty Coffee Association tarafından Türkiye'ye verilen ilk sertifikanın sahibi. Yani burası "sertifikalı" bir kahveci diyebiliriz. (Bizim için özenle kahve hazırlayan Ömer Bey'e tekrar teşekkürler)

CoffeeNutz Lab CoffeeNutz Lab
   

Mekandaki her ayrıntı kahvekolikler için düşünülmüş. Bahçesinin keyifle döşenmesinin sebebi de bu olsa gerek. CoffeeNutz’ın küçük şirin bahçesinde ister salıncakta sallanıp, ister koltuklarda oturup keyifle kahve içilebilir. Koltukların rahatlığını fotoğrafta uyuyan kediden anlayabilirsiniz. :) Piknik masasında arkadaşlarla kahve eşliğinde koyu bir sohbete tutulabilirsiniz.

CoffeeNutz Lab CoffeeNutz Lab
   

Dükkanın içinde kocaman bir kahve öğütme makinesi var.

CoffeeNutz Lab
 

Ve tabii büyük çuvallar içinde, öğütülmeyi bekleyen kahve tanelerini unutmayalım. 

CoffeeNutz Lab
 

Soğuk kış günleri için sıcak kahve varsa, sıcak yaz günleri için de soğuk kahve var. Ömer Bey soğuk demleme kahvenin (Cold Drip) üretimini kendisi yapıyor. CoffeeNutz tarafından özel olarak kavrulmuş kahveye saniyede bir damla arıtılmış suyu damlatılarak hazırlanıyor. Müptelası çok. Eğer tadını merak ediyorsanız ama beğenip beğenmeyeceğinizi bilemiyorsanız, Ömer Bey’den tadımlık rica edebilirsiniz. Cold Drip kimine ağır gelebilir. Yapımı 15 saat sürdüğü için aslında çok değerli bir kahve. Ziyan olmasını istemem.

CoffeeNutz Lab CoffeeNutz Lab
Sütlü Cold Drip Cold Drip

Kahve bana ağır geliyor diyenler için Latte'yi öneririm. Hem hazırlanışına şahit oldum, hem de sunumunun güzelliğine.

CoffeeNutz Lab CoffeeNutz Lab
   

Cappuccino espresso, sıcak süt ve süt köpüğü ile hazırlanıyor. İtalyan kahve içeceği. Çok güzel yapılanına denk geldiğimde, bardak bardak içesim gelir.

CoffeeNutz Lab CoffeeNutz Lab
   

Ben çok aromalı kahveyi tercih etmesem de, çeşit çeşit aromaları görünce fotoğrafını çekmeden edemedim.

CoffeeNutz Lab
 

CoffeeNutz’ın kahvelerine ulaşmak için dükkana kadar gitmenize gerek yok.

CoffeeNutz Lab
 

Online satışı da var. Taze kavrulmuş kahve, Cold Drip şişeleri ve Yeşil (Ham) Kahve Çekirdeği satılıyor. Kahve hakkında her şeyi öğrenebileceğiniz CoffeeNutz Kahve Dersleri için Ömer Bey ile iletişime geçebilirsiniz.

Gerçek bir kahve içmek isteyenler mutlaka CoffeeNutz'a gitmeli

YORUMLAR YORUM YAP

Bu mekan için daha önce yorum yapılmadı. İlk yorum yapan olmak için tıklayınız.